Wednesday, February 3, 2010

TESTIMONIAL Figure-Up

Salam Semua,

Ni saya nak cerita pasal keberkesanan produk Figure-Up (FU) selepas mengambil sebanyak 3 kotak (30 sachets). Mula2 ambil FU ni, terkejut gak pasal kenyang dan tak terasa lapar pun walaupun sehari tak makan.

Saya ni memang jenis suka mengunyah dan bukan jenis yg makan "Makanan Berat" macam nasi sepinggan or mee semangkuk tu tau but my fav junk foods actually all kinds of chocolates, keropok2 yg bebudak kecik suka makan tu cam Twisties, Cheezels, Mamee dan macam2 nama ah. So, berat badan saya memanglah macam yo-yo, kejap naik and kejap turun. Tu biasalah kan. Lagi pulak umur tu dah nak masuk 38 tahun (tapi jangan ingat saya ni mcm makcik-makcik yg sewaktu dengannya plak, pasal saya ni mmg dlm category vogue). Sorry lah....masuk bakul angkat sendiri plak. Tapi itulah kenyataannya. Saya ada 3 orang anak berumur 16 tahun (ya, dah bujang anak saya), 11 tahun dan 5 tahun.
Kita ni kan bila mengandung dan dah beranak ni, semua alignment badan lari. Saya pun tak terkecuali, lagi2 bila ada problem during pregnancy dan terpaksa telan hormon pill sampai beranak just to make sure that the baby stay there till the time comes. Bila dah amik hormon pill ni, biasalah kan yang badan kita tu akan jadi macam belon pasal water retention. Huh, bayangkanlah kalu sebelum ni ramping langsing tup tup dah macam kurang sikit jer badan anak gajah. Frust kan!!!

Untuk orang yang berduit tu leh le gi sign-up kat mana2 pusat slimming centre tuk kurus. Tapi org yg kurang berduit pun sanggup sign credit card tuk jadi kurus. Alah saya pun sama gak....banyak membazir duit tuk kurus, cantik, sexy dan macam2 lah yg ada kena-mengena dengan kewanitaan ni.

Cakap jer ape produk terbaru dipasaran tu yg elok & berkesan. Tak kiralah mahal or murah sume saya cuba dan beli. Kalau setakat gi wrapping badan, guna FIR machine, Suntik Nano (yg leh nampak kesan immediately, kononnya), pas tu duk dlm hot blanket...... Huh, semua tu saya dah buat. La ni masih ada lagi baki treatment yg lum saya habiskan pasal frust....bayar beribu tapi berat tu kurang le 2-3kg jer. Consultant tu plak ashik nak salahkan kita jer pasal tak jaga makan. Kalau produk dia tu bagus sangat nape plak kita ni nk kena jaga makan sangat, kalau setakat nk kena makan fruits and masak cam orang sakit makan tu, buat ape bayar beribu kat center dia, baik kita buat jer sendiri. Saya ni memang degil dan saya challenge slimming centre tu tuk ikut routine pemakanan saya dan dlm masa yg sama amik treatment kat tempat dia. If the treatment/product dia bagus kurang lah berat saya but if it's not...too bad. So, sepanjang treatment, saya cuma hilang max 3kg jer untuk RMx,xxx.00. Memang tak berbaloi kan.

Ok since treatment tu tak berkesan, saya cuba plak Herbxxxxx (mahal gak), mula2 makan tu memang le turun tapi produk ni adalah food replacement. So, kena ingat that kita tak leh amik makanan lain, if not our weight will be double. Halfway makan saya bosan. Terbuang le baki satu set Herbxxxxx tu.

Then, saya dapat tau plak ada produk ni yang dlm botol kecik2 10 botol utk pagi and 10 botol utk malam. Satu kotak RM198 tapi guarantee turun min up to 2kg. Saya pun belilah especially lepas balik kampung masa cuti sekolah ari tu. tiba2 jeans jadi ketat, g-string pun cam tak leh nak duduk kat tempat yg sepatutnya. Pelik tu....sekali timbang, OMG berat badan 65kg. Adui, patut le rasa semacam jer. Takkan nak beli benda dlm botol kecik tu plak...cam mahal.

Tiba2 terbaca iklan Figure-Up (FU), murah ni RM68 utk 10 hari berbanding RM198 produk yg lagi satu tu untuk 10 hari juga. Apa lagi, saya pun belilah dan sekarang ni boleh lah saya maintain jelita & sexy. Panjang lebar plak cerita saya kan. Mesti you nak tahu berapa berat saya selepas makan 3 kotak. Sekarang ni berat badan saya 58 - 59kg. Walaupun tak turun banyak dari berat sebelum ni tapi beza banyak dalam ukuran inches tau.

Alah, saya bukannya nak kurus sangat pun, mana ada sexy kalau badan kurus sekeping jer. Tapi cukup ah kalau boleh pakai jeans size 28 tu. Lagi satu, suami saya kata...saya tak nampak "Prosperous" bila kurus. Jadi, maintain tu kan sebaiknya.

So, you ALL apa tunggu lagi...JOM beli FU. Belum cuba, belum tahu. Kalau you all nak tengok gambar saya sebelum dan sesudah tu, jangan haraplah kan. Tapi saya gerenti kalau u jumpa saya personally, sure you will have a good and positive note for me. Betul!

2 comments:

Nurhuda Harun & Shalimar Deen said...

letak lar gambar u... baru nampak...

AnythingEverything Kiosk said...

Come and we meet for you to judge.

Post a Comment

Wednesday, February 3, 2010

TESTIMONIAL Figure-Up

Salam Semua,

Ni saya nak cerita pasal keberkesanan produk Figure-Up (FU) selepas mengambil sebanyak 3 kotak (30 sachets). Mula2 ambil FU ni, terkejut gak pasal kenyang dan tak terasa lapar pun walaupun sehari tak makan.

Saya ni memang jenis suka mengunyah dan bukan jenis yg makan "Makanan Berat" macam nasi sepinggan or mee semangkuk tu tau but my fav junk foods actually all kinds of chocolates, keropok2 yg bebudak kecik suka makan tu cam Twisties, Cheezels, Mamee dan macam2 nama ah. So, berat badan saya memanglah macam yo-yo, kejap naik and kejap turun. Tu biasalah kan. Lagi pulak umur tu dah nak masuk 38 tahun (tapi jangan ingat saya ni mcm makcik-makcik yg sewaktu dengannya plak, pasal saya ni mmg dlm category vogue). Sorry lah....masuk bakul angkat sendiri plak. Tapi itulah kenyataannya. Saya ada 3 orang anak berumur 16 tahun (ya, dah bujang anak saya), 11 tahun dan 5 tahun.
Kita ni kan bila mengandung dan dah beranak ni, semua alignment badan lari. Saya pun tak terkecuali, lagi2 bila ada problem during pregnancy dan terpaksa telan hormon pill sampai beranak just to make sure that the baby stay there till the time comes. Bila dah amik hormon pill ni, biasalah kan yang badan kita tu akan jadi macam belon pasal water retention. Huh, bayangkanlah kalu sebelum ni ramping langsing tup tup dah macam kurang sikit jer badan anak gajah. Frust kan!!!

Untuk orang yang berduit tu leh le gi sign-up kat mana2 pusat slimming centre tuk kurus. Tapi org yg kurang berduit pun sanggup sign credit card tuk jadi kurus. Alah saya pun sama gak....banyak membazir duit tuk kurus, cantik, sexy dan macam2 lah yg ada kena-mengena dengan kewanitaan ni.

Cakap jer ape produk terbaru dipasaran tu yg elok & berkesan. Tak kiralah mahal or murah sume saya cuba dan beli. Kalau setakat gi wrapping badan, guna FIR machine, Suntik Nano (yg leh nampak kesan immediately, kononnya), pas tu duk dlm hot blanket...... Huh, semua tu saya dah buat. La ni masih ada lagi baki treatment yg lum saya habiskan pasal frust....bayar beribu tapi berat tu kurang le 2-3kg jer. Consultant tu plak ashik nak salahkan kita jer pasal tak jaga makan. Kalau produk dia tu bagus sangat nape plak kita ni nk kena jaga makan sangat, kalau setakat nk kena makan fruits and masak cam orang sakit makan tu, buat ape bayar beribu kat center dia, baik kita buat jer sendiri. Saya ni memang degil dan saya challenge slimming centre tu tuk ikut routine pemakanan saya dan dlm masa yg sama amik treatment kat tempat dia. If the treatment/product dia bagus kurang lah berat saya but if it's not...too bad. So, sepanjang treatment, saya cuma hilang max 3kg jer untuk RMx,xxx.00. Memang tak berbaloi kan.

Ok since treatment tu tak berkesan, saya cuba plak Herbxxxxx (mahal gak), mula2 makan tu memang le turun tapi produk ni adalah food replacement. So, kena ingat that kita tak leh amik makanan lain, if not our weight will be double. Halfway makan saya bosan. Terbuang le baki satu set Herbxxxxx tu.

Then, saya dapat tau plak ada produk ni yang dlm botol kecik2 10 botol utk pagi and 10 botol utk malam. Satu kotak RM198 tapi guarantee turun min up to 2kg. Saya pun belilah especially lepas balik kampung masa cuti sekolah ari tu. tiba2 jeans jadi ketat, g-string pun cam tak leh nak duduk kat tempat yg sepatutnya. Pelik tu....sekali timbang, OMG berat badan 65kg. Adui, patut le rasa semacam jer. Takkan nak beli benda dlm botol kecik tu plak...cam mahal.

Tiba2 terbaca iklan Figure-Up (FU), murah ni RM68 utk 10 hari berbanding RM198 produk yg lagi satu tu untuk 10 hari juga. Apa lagi, saya pun belilah dan sekarang ni boleh lah saya maintain jelita & sexy. Panjang lebar plak cerita saya kan. Mesti you nak tahu berapa berat saya selepas makan 3 kotak. Sekarang ni berat badan saya 58 - 59kg. Walaupun tak turun banyak dari berat sebelum ni tapi beza banyak dalam ukuran inches tau.

Alah, saya bukannya nak kurus sangat pun, mana ada sexy kalau badan kurus sekeping jer. Tapi cukup ah kalau boleh pakai jeans size 28 tu. Lagi satu, suami saya kata...saya tak nampak "Prosperous" bila kurus. Jadi, maintain tu kan sebaiknya.

So, you ALL apa tunggu lagi...JOM beli FU. Belum cuba, belum tahu. Kalau you all nak tengok gambar saya sebelum dan sesudah tu, jangan haraplah kan. Tapi saya gerenti kalau u jumpa saya personally, sure you will have a good and positive note for me. Betul!

2 comments: